رئيس امور آمار، برنامهريزي و تأمين نيروي انساني سازمان اداري و استخدامي كشور با اشاره به اين نكته كه در زمان انتشار دفترچه هشتمين آزمون مشترك دستگاههاي اجرايي مصوبه قانون اصلاح ماده (۴۴) قانون مديريت خدمات كشوري از سوي مجلس به دولت براي اجرا ابلاغ نشده بود، گفت: باتوجه به اينكه قانون مصوب مجلس از تاريخ تصويب( 16/06/1399) لازمالاجرا بود، ناچار بوديم قانون را در همين آزمون اجرا كنيم، مقرر شد جهت رعايت عدالت، فرصتي براي شركتكنندگان در اين آزمون فراهم شود تا بتوانند در صورت تمايل به استفاده از اولويت بومي شهرستاني، اطلاعات خود را در وبسايت سازمان سنجش ويرايش كنند و كساني هم كه شرايط استفاده از اولويت بومي را ندارند در انتخاب شغلمحل خود تجديد نظر كنند.
وي افزود: داوطلبان ميتوانند شغلمحلهاي خود در اين آزمون را بر اساس دفترچه آزمون استخدامي و شرايط احرازي كه در آن مشخص شده است، تغيير دهند و براساس شرايط جديد در آزمون شركت كنند.
دكتر قنبري در تشريح اعمال امتياز براي داوطلبان بومي گفت:اعمال امتياز بومي شهرستان صرفاً در مرحله آزمون كتبي انجام مي شود و به اين صورت است كه نمرات مكتسبه داوطلبان چه در حيطه عمومي و چه در حيطه تخصصي، با ضريب 4/1 (يكوچهار دهم) محاسبه و ملاك عمل قرار ميگيرد.
وي تأكيد كرد: اولويتدادن به داوطلبان بومي به اين معني نيست كه داوطلبان غيربومي حق شركت در يك شغلمحل شهرستاني را نداشته باشند، بلكه به اين معني است كه درصورت شركت نيروي بومي در آن شغلمحل، نمره مكتسبه وي با ضريب 4/1 و نمره نيروي غيربومي با ضريب يك محاسبه ميشود.
دكتر قنبري افزود: درصورتي كه فردي از سهميه ايثارگري و يا سهميه معلولان استفاده كند و بومي شهرستان هم باشد باز هم مشمول اين قانوني ميشود و نمرات وي با ضريب 4/1 محاسبه ميشود.
وي هدف قانونگذار از ابلاغ اين قانون را ماندگاري نيروهاي بومي در شهرستانهاي خود و استفاده بيشتر از تجارب انباشته كاركنان دولت براي ارائه خدمات بهتر عنوان كرد.
دكتر قنبري در تشريح شرايط احراز بومي شهرستانها مطرح كرد: شهرستان تهران و ساير شهرستانهايي كه مراكز استان هستند، مشمول اين قانون نيستند و صرفاً شهرستانهايي كه مراكز استان نباشند مشمول قانون ميشوند. به عبارت ديگر شغل محل هاي مربوط به شهرستان تهران و شهرستان هاي مراكز استانها مشمول قانون اولويت بومي نمي شوند.
وي ادامه داد: كساني بومي شهرستان محسوب ميشوند كه محل تولد آنان با محل شغل انتخابي يكي باشد و يا در شهرستان محل شغل انتخابي در حال حاضر ساكن باشند و زمان سكونت شان چه به صورت متوالي چه متناوب به ۱۰ سال برسد؛ اين شرايط در خصوص شخص داوطلب است و بوميبودن همسر يا والدين از شرايط احراز بوميبودن داوطلب نيست.
رئيس امور آمار، برنامهريزي و تأمين نيروي انساني سازمان اداري و استخدامي كشور با بيان اينكه در مرحله ويرايش اطلاعات و استفاده از اولويت بوميگزيني، صرفاً خوداظهاري افراد ملاك است، اظهار كرد: اعتبارسنجي بوميبودن افراد در صورت قبولي در آزمون كتبي و شركت در مصاحبه حضوري انجام ميشود كه به اين صورت است؛ افرادي كه از گزينه محل تولد استفاده كردهاند، از طريق شناسنامه اعتبارسنجي ميشوند و لزوماً نيازي به استشهاد محلي ندارند و لزومي بر سكونت آنها در حال حاضر در آن شهرستان انتخابي نيست، اما افرادي كه از گزينه سكونت استفاده كردهاند، از طريق استشهاد محلي ممهور به مهر نيروي انتظامي (پاسگاه يا كلانتري محل) در تأييد ساكنبودن (در حال حاضر) و سكونت متوالي و يا متناوب حداقل ۱۰ سال در شهرستان مذكور اعتبارسنجي ميشوند.
وي ادامه داد: كساني كه در سه مقطع دبستان، راهنمايي و دبيرستان ساكن شهرستان شغلمحل انتخابي خود بودهاند نيز ميتوانند با ارائه گواهي تحصيلي خود اعتبارسنجي شوند، البته مشروط بر اينكه حداقل زمان تحصيل به ۱۰ سال برسد، در صورتي كه چند سال از اين ۱۰ سال با استفاده از مدرك تحصيلي احراز شود، باقيمانده سالهاي سكونت بايد از طريق استشهاد محلي كه اشاره شد، احراز شود. لازم به تأكيد است كه سوابق تحصيلات دانشگاهي مشمول اين موضوع نيست و صرفاً ارائه گواهي تحصيلي سه مقطع دبستان، راهنمايي و دبيرستان پذيرفتني است.
وي گفت: در اين مرحله، يعني مرحله ثبت نام، به هيچ عنوان احتياج نيست داوطلبان مدركي دال بر محل تولد يا استشهاد محلي ارائه دهند و اعتبارسنجي صرفاً در مرحله مصاحبه انجام ميشود و اگر در جريان اعتبارسنجي مشخص شود داوطلبي به اشتباه از امتياز بومي استفاده كرده است، امتياز وي ابطال و نمرات او به صورت آزاد و غيربومي محاسبه ميشود و ملاك عمل در ساير مراحل قرار ميگيرد. لازم است داوطلبان در اين خصوص دقت لازم را داشته باشند تا در مراحل بعدي دچار مشكل نشوند.
رئيس امور آمار، برنامهريزي و تأمين نيروي انساني سازمان اداري و استخدامي كشور گفت: مبناي شهرستان براي تعيين بوميبودن، تقسيمات كشوري در اولين روز ثبت نام براي آزمون (20/۶/99) است.
دكتر قنبري افزود: اگر افراد، بومي شهرستان باشند و در اين مرحله اطلاعات خود را ويرايش نكنند، در مراحل بعدي مشمول استفاده از امتياز بومي نخواهند شد و لازم است افراد در زمان اعلامشده كه 29/۷/99 تا 02/۸/99 است، نسبت به ويرايش اطلاعات خود در وبسايت سازمان سنجش آموزش كشور اقدام كنند، همچنين اين زمان به هيچوجه تمديد نخواهد شد.
به گفته وي، زمان برگزاري آزمون از روز جمعه 09/۸/9۹ به روزهاي پنجشنبه و جمعه 6/۹/99 و 7/۹/99 تغيير يافته است.